Elazığda balıkçılık değerlendirme toplantısı yapıldı

Elazığda balıkçılık değerlendirme toplantısı yapıldı -Toplantıya, Çek Cumhuriyetinden heyet katıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Çek Cumhuriyetinden gelen bir heyetin katılımıyla balıkçılık değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Çek Cumhuriyeti heyeti ile kentte balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri, odada düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
     Sektörün mevcut durumunun görüşüldüğü toplantıda, karşılıklı ticaret ve işbirliğinin artırılması konusu da ele alındı. Toplantıda konuşan Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, sektörel anlamda balıkçılığın kent ve bölge için büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirtti.
     Tüm sektörlerin ihracat hedefli olarak büyümesi için oda olarak önemli girişim ve çalışmalar başlatıklarını kaydeden Şekerdağ, bu kapsamda, alanında araştırma ve yeni stratejiler geliştiren akademisyenler, ihracatçı firmalar ve bürokratlardan oluşan Çek heyeti ile kentte balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerini bir araya getirdiklerini ifade etti.
     Toplantıda, sektörün genel anlamda Avrupa Birliğindeki durumu ve Türkiyenin ihracat imkanlarını karşılıklı olarak değerlendirme imkanı bulduklarını belirten Şekerdağ, Çek Cumhuriyeti ile Elazığ arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesinin tüm AB ülkelerine açılma anlamı taşıdığını kaydetti.
     Toplantıya, Çek Cumhuriyetinde alabalık konusunda ve iç sularda araştırmalar yapan Doç. Dr. Jiri Kolecek ve Dr. Pavel Kozak, Çek Cumhuriyeti Balıkçılık Delegasyonu üyesi ve iş adamı Vaclav Speta, Çek Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu Ticaret Ataşesi Michal Kosca ile Fırat Üniversitesi (FÜ) Su Ürünleri Fakültesinden akademisyenler, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Ofisi uzmanları ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda balıkçılık değerlendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER