Elazığda 53 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

Elazığda 53 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda 53 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Türkiye Yardımsevenler Derneği Elazığ Şubesinin katkılarıyla temin edilen 53 tekerlekli sandalyenin dağıtımı için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesinde tören düzenlendi.
     Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, törende yaptığı konuşmada, herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, engellilerin hissiyatının, yaşadıkları duyguların çok iyi anlaşılması ve empati kurulması gerektiğini ifade etti.
     Engellilere yönelik çalışmalar yapılırken birtakım sosyal ve ekonomik politikaların da üretilmesi gerektiğini kaydeden Çiçek, Valilik olarak her zaman engellilerin, ailelerinin ve engelli derneklerinin yanında olduklarını belirtti. Çiçek, sandalyeleri temin eden derneğe teşekkür etti.
     Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şube Başkanı Ömer Çöteli ise bir süre önce derneklerini ziyaret eden Türkiye Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Fikriye Ağ ve yönetim kurulu üyelerine, tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını ilettiklerini hatırlattı.
     Bu kapsamda derneğin 53 manuel tekerlekli sandalye temin ettiğini ifade eden Çöteli, sandalyelerin bir kısmının geldiğini, kalanları da kısa sürede teslim alacaklarını söyledi.
     Dernek olarak 200 manuel, 200 de akülü sandalyeye ihtiyaçlarının olduğunu belirten Çöteli, İnşallah bu Ramazan ayında bu yaklaşık 400 sandalyeyi de hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine kazandırmış oluruz. Elazığımız bunu kaldırabilecek güçte dedi.
     Çöteli, il genelinde yürütülen mavi kapak kampanyası kapsamında, dernekleri aracılığıyla bugüne kadar 23 tekerlekli sandalyenin temin edilerek, ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.
     Türkiye Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Fikriye Ağ da 5 sandalyeyle başladıkları bağışlar sonucunda 53 sandalyeye ulaştıklarını belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Çöteli, Vali Yardımcısı Çiçek ve şube başkanı Ağa plaket verdi. Daha sonra, tekerlekli sandalyeler, engellilere teslim edildi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda 53 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER