El ve koltuk alt terlemelerine ameliyatlı

El ve koltuk alt terlemelerine ameliyatlı çözüm


KOCAELİ (A.A) - Gebze Darıca Farabi Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümünde, ellerde ve koltuk altında terleme vakaları, ameliyatla tedavi ediliyor.
     Farabi Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Hasan Özdemir tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarda, Torakoskopik Sempatektomi operasyonu yapılan hastaların sağlığına kavuştuğu bildirildi.
     Op. Dr.Özdemir yaptığı açıklama, tıpta hiperhidrozis olarak bilenen, el, koltuk altı, yüz ve ayaklarda kişiyi rahatsız eden, utandıran ve günlük aktivitelerini kısıtlayan miktarlardaki aşırı terlemenin artık başarıyla tedavi edildiğini söyledi.
     Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti,
     Yeni biriyle tanışmaktan çekiniyorsanız, pantolonunuzun kenarı elinizi sildiğiniz için sürekli kirleniyorsa, bilgisayar kullanamıyorsanız, yanınızda sürekli elinizi silecek bir şeyler taşıyorsanız, kapı tokmaklarını çevirirken zorlanıyorsanız, yanınızda yedek kıyafetler bulunduruyorsanız, sosyal hayatınız ve psikolojiniz etkilenmeye başladıysa ameliyat sizin için çözüm olabilir. Yukarıdaki şikayetleri 16-18 yaşından önce dile getiriyorsanız bu yaşları beklemekte yarar vardır. Ayrıca ameliyat sonrası stres yapan durumlarda çarpıntı şikayeti azalır. Kalabalık önünde sunum yaparken heyecana bağlı çarpıntı oldukça azalır. Hasta ertesi gün taburcu edilerek 1 hafta içerisinde çalışma hayatına dönebilmektedir. El terlemesi ameliyatlarında başarı oranı yüzde 99dur. Ameliyat masasından eller, koltuk altı ve çoğu zamanda ayaklar kurumuş olarak kalkılır
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber El ve koltuk alt terlemelerine ameliyatlı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER