Eksi 28 derecede kaçak ağaç kesimine

Eksi 28 derecede kaçak ağaç kesimine önlem -Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşı öncesinde kaçak ağaç kesilmesini önlemek amacıyla denetimlerini artırdı


KARS (A.A) - Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşı öncesinde kaçak ağaç kesilmesini önlemek amacıyla denetimlerini artırdı.
     Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşında değerlendirilebilecek ağaçların kesilmemesi için Karakurt ve Acısu Deresi mevkisinde önlem aldı. Orman alanlarında tahribatın önlenmesi amacıyla müdürlük tarafından oluşturulan ekipler, gece gündüz devriye gezerek ağaçların kesilmesini önlemeye çalışıyor.
     Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Veli Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle genç fidanların yılbaşı ağacı olarak süsleme amaçlı kesilmesine engel olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Günal, müdürlüklerinde görevli bölge şefleri ve orman muhafaza memurlarının denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü ifade ederek, yılbaşı ağacı almak isteyen özel sektör, otel işletmecileri ya da vatandaşların talepleri doğrultusunda her türlü kolaylığın sağlandığına dikkati çekti. Günal, şöyle devam etti:
     Bu zorlu kış şartlarında orman içlerinde yol kenarlarında ağaç kesilmesine engel olmak için uğraşıyoruz. Özellikle turizm alanı olması bakımından oteller bölgesinde vatandaşımıza çok cüzi ücret karşılığında fidan temini söz konusudur. Bu vereceğimiz tüplü fidanları süsledikten sonra ilkbaharda toprakla buluşturmak isteyenlere yardımcı olacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz.
     Talepler doğrultusunda sarıçam ağaçlarının büyüklüklerine göre 10-50 lira arasında ücretle verilebileceğini ifade eden Günal, kaçak ağaç kesenlerin ise yakalandığında 1 yıl hapis ve 250-2 bin lira arasında para cezası alacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eksi 28 derecede kaçak ağaç kesimine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER