Eksi 15 derecede 18 saat...

Eksi 15 derecede 18 saat... -Sivasta kaçak avcıları yakalamak için araziye çıktıktan sonra kaybolan ve tüm geceyi arazide geçiren av koruma memuru Hakkı Keleke 18 saat sonra ulaşıldı -Ağaçlık alana sığınan ve gömleğini yakıp toplad


SİVAS (A.A) - Sivasta, kaçak avcıları yakalamak için araziye çıktıktan sonra kaybolan av koruma memuruna 18 saat sonra ulaşıldı.
     Yıldızeli ilçesine bağlı Davulalan Köyü yakınlarında kaçak avcıların peşine düşen ve dün akşam saatlerinden itibaren kendisinden haber alınamayan 45 yaşındaki av koruma memuru Hakkı Kelek, 18 saat sonra Kadıköy yakınlarında, yürüyerek arama kurtarma ekiplerinin yanına geldi.
     Hava sıcaklığının eksi 15i gördüğü arazide hayatta kalmayı başaran Hakkı Kelek, arama kurtarma ekiplerini de şaşırttı. Ağaçlık bir bölgeye sığınan Kelekin, topladığı odunları gömleğiyle tutuşturup ısınarak hayatta kalmayı başardığı anlaşıldı.
     Durumu iyi olan ve kontrol amacıyla Yıldızeli Devlet Hastanesine kaldırılan Hakkı Kelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şefleriyle beraber kaçak avlanmayla mücadele için araziye çıktıklarını söyledi.
     Avcılara ulaşamadıklarını dile getiren Kelek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
     Diğer arkadaşlarımız dere içinden köye doğru gitti, ben de yukarı doğru çıktım yola çıkmak istedim. Daha sonra tipinin çok esmesi nedeniyle ve ayağım burkuldu, yürüyemedim. Hava kararmıştı. Ağaçlık alan vardı, yandaki dereye geçtim. Bir kar kayması oldu. Oraya geçtikten sonra karanlık çökmüştü. Saat 23.00e kadar normal durdum. Ondan sonra üşümeye başladım. Ağaç dallarını kesip gömleğimi yaktım, ısınmak için. Gömleğimle odunları tutuşturdum. Kendimi muhafazaya aldım. Kendi gayretim. Soğukta zor oldu. Bir an için öbür tarafa gittim geldim sayılır.
     Hakkı Kelek, yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarını tutamadı.
     Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay ise, kaçak avcıları ararken kaybolan Kelekin sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla ekiplerin yanına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Dün Yıldızeli bölgesinde ekibimiz avcıların kaçmasıyla beraber onları takip etmişler. Biri yukarıda kalmış ekipten ayrı olarak. Daha sonra saat 15.00 sularında bir daha kendisinden haber alamadık. Bunun üzerine arama faaliyeti başladı. Gece saat 02.00ye kadar arkadaşı aradık. Fakat bizim tahmin ettiğimiz güzergahlardan değil de yayla tarafından geçmiş olduğu için kendisine ulaşamadık. Sabah yine ilk kaybolduğu yere gittik. Arkadaşımız çok şükür sağlıklı bir şekilde kendisini ateş yakarak, koruyarak aşağıda bulunan Kadıköye ulaştı. Allah tekrarını göstermesin, kendisine geçmiş olsun diyoruz. Sabah 09.00 sularında kendi imkanlarıyla alttaki köye geldi.
     Sivasta, kaçak avcıları yakalamak için araziye çıkan 45 yaşındaki av koruma memuru Hakkı Kelekten dün 15.00ten itibaren haber alınamamıştı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Eksi 15 derecede 18 saat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER