Ekmek israfının önlenmesinde roll aldılar

Ekmek israfının önlenmesinde roll aldılar -Eskişehirde israfı önlemek amacıyla tek öğünde tüketebilecek büyüklükte üretilen ekmek, yoğun talep görünce çeşitliliği artırılarak satışa sunuldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Tesislerinde, beş yıl önce israfı önlemek amacıyla tek öğünde tüketebilecek büyüklükte üretilen roll ekmek yoğun ilgi görünce, tam buğday, tuzsuz, kepekli, çavdarlısı satışa sunuldu.
     2002 yılında hizmete giren tesislerin müdürü Zaim Zaimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, roll ekmeği, israfı önlemek amacıyla vatandaşların tek öğünde tüketebilecekleri büyüklükte üretip, ambalajlı olarak 15 kuruşa sattıklarını kaydetti.
     Roll ekmek üretimine ilk başlayan tesislerden biri olduklarını belirten Zaimoğlu, 50 gramlık ekmeğin kısa sürede ilgi gördüğünü söyledi. Zaimoğlu, şöyle konuştu:
     Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığının teşvikiyle beş yıl önce günde 2 bin 500 ila 3 bin adetle başladığımız roll ekmek üretiminde, bugün ortalama 20 bin sayısına ulaştık. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığından sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, roll ekmeğimize talip oldu. Tansiyon hastalarına tuzsuz, kalp ve damar hastalarına çavdarlı, rejim yapanlara da kepekli ekmek önerilince, bizim çeşitliliğimiz de bu yönde gelişti. Son olarak yeni çıkan gıda tüzüğüyle tam buğday ekmeğini şu anda üretiyoruz ve tam uygulayan firmayız.
     Ambalajı da 105 dereceye kadar sterilizasyon özelliğine sahip roll ekmeği, piyasa çeşitlendirdi diyen Zaimoğlu, bugün ürettikleri roll ekmeğin yüzde 50sinin tam buğday, yüzde 25inin vitaminli, diğer kalan kısmın ise çavdarlı, kepekli ve tuzsuz çeşitlerden oluştuğunu açıkladı.
     Zaimoğlu, roll ekmekle israfı önlemek isteyen birçok kamu kurum ve kuruluşu ile okullar, hastaneler, marketler ve lokantaların kendilerinden günlük belli miktarlarda ekmek talep ettiğini anlattı.
     Tesislerde, saatte 250 gramlık yaklaşık 8 bin adet ekmek üretiminin gerçekleştirildiğini bildiren Zaimoğlu, çalışma süresine bağlı olarak da günde 80 ila 100 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu aktardı.
     Özel bir firmadan sonra resmi olarak Türkiyede ilk defa vitaminli, minerallerle zenginleştirilmiş ekmek ürettiklerini dile getiren Zaimoğlu, tesislerdeki 10 farklı ürünün el değmeden ambalajlı hale getirildiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ekmek israfının önlenmesinde roll aldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER