EIT üyesi 10 ülkenin tarım bakanı

EIT üyesi 10 ülkenin tarım bakanı Antalyaya gelecek


ANTALYA (A.A) - Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EIT) üyesi 10 ülkenin tarım bakanları, bu yıl 6ncısı düzenlenecek Anfaş FreshAntalya Uluslararası Meyve, Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarına katılmak için Antalyaya gelecek.
     Anfaş Fuarcılıktan yapılan yazıyı açıklamaya göre, 15-17 Kasım tarihleri arasında bu yıl 6ncısı yapılacak fuarı geçen yıl 26 ülkeden 7 bin 500ün üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret ettiği belirtildi.
     Yurt içi ve yurt dışından 142 firmanın stant açtığı fuarın, EIT üyesi ülkelerin bakan ve heyetlerinin buluşma noktası olacağı ifade edilen açıklamada, fuara Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan, Özbekistan Tacikistan, Türkiye, Türkmenistandan tarım bakanlarının ve her ülkenin üst düzey bürokratlarının 15 Kasımdaki Anfaş FreshAntalya Fuarının açılış törenine katılacağı kaydedildi.
     Açıklamada, fuarın 2nci günü düzenlenecek panelde bakanların beraberinde getirdikleri üst düzey bürokratların katılımcı firmalarla buluşacağı dile getirilerek, şunlar kaydedildi:
     Türk ürünlerinin standart ve izlenebilirlikleri, iyi tarım uygulamalarının anlatılacağı panelde ülke temsilcileri ile stant açan firmalar tanışma fırsatı bulacaklar. Farklı ülkelerden gelecek sektör profesyonellerinin Türk firmalar ile yapacakları ticari bağlantıların sebze, meyve ihracatımızda büyük hareketlilik sağlaması bekleniyor.
     Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da EITe üye ülkelerin kendi çabalarıyla bölgesel kalkınmalarına ivme kazandırmak için işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti.
     Anfaş FreshAntalya Fuarının yurt dışı ziyaretçi sayısının her geçen yıl yükseldiğini belirten Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu sayede kurulan ticari bağlantılar Türk tarım sektörünün ihracat rakamlarının yükselmesine katkı sağlıyor. Fuar kapsamında Antalyaya gelecek 10 ülke bakanı ve beraberinde getirdikleri heyetler farklı pazarlarda bağlantılar kurmayı planlıyorlar. Bu sebze, meyve ihracatı yapan Türk firmalar için büyük bir fırsat olacak.
     Çalık, Hollanda, Hindistan, İran, İsrail, İtalya, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Mısır, İngiltere, Estonya, Almanya, Ürdün, Lübnan, Fas, Umman, Filipinler, Romanya, Rusya, Slovakya, Sudan, Suriye, Tunus, Ukrayna ve Iraktan 109 yabancı firma yetkilisinin fuarda ikili iş görüşmesi gerçekleştireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EIT üyesi 10 ülkenin tarım bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER