Ehliyetlerine el konulan sürücülere eğitim

Ehliyetlerine el konulan sürücülere eğitim


NİĞDE (A.A) - Niğdede alkollü olarak araç kullanırken ikinci defa trafik ekiplerine yakalanan ve iki yıl ehliyetlerine el konulan 507 sürücü, Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) aldı. Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde açılan kursa, Niğde başta olmak üzere, Konya, Karaman, Mersin, Aksaray, Nevşehir ve Kayseriden toplam 504 kursiyer katıldı.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, SÜDGEnin amacının bir bağımlılık tedavisi ya da trafik kurallarının öğretilmesinin olmadığını söyledi.
     Niğdede 2 Ocak 2008 tarihinde SÜDGE kursunu açtıklarını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Her ay düzenli şekilde bir veya iki grup eğitimi yapmaktayız. Etrafımızda bulunan illerde SÜDGE kursunun olmaması veya kursun olduğu illerde kalabalık olması sebebiyle vatandaşlar ilimize gelerek kursumuza müracaat etmektedirler. Konya, Karaman, Mersin, Aksaray, Nevşehir, Kayseri gibi illerden sıklıkla müracaat almaktayız. Bugüne kadar gerek İlimizden gerekse de başka İllerden gelen müracaatları kabul ederek toplamda 504 kişiye eğitim verdik. Eğitimin tamamlanmasını müteakip eğitimciler tarafından başarılı görülen sürücülere, ilk üç ay içerisinde eğitim birimi tarafından izleme-değerlendirme görüşmesi yapmak için gün verilir, eğitimde başarısız görülen sürücüler yeniden eğitime alınmaktadır
     Kurs sonunda ulaşılması gereken hedefin alkolün vücuttaki etkisi ve alkollü iken araç kullanmanın riskli olduğuna ilişkin farkındalığın arttırılması gerektiğini ifade eden Öztürk, Vatandaşların alkollü iken araç kullanılmaması konusunda tutum ve davranış kazandırılması gerekir. İnsanlar özel hayatlarında alkol alabilirler kimse ona karışamaz. Bizim isteğimiz alkollü iken kesinlikle direksiyon başına geçmemeleri. Çünkü alkol görmede, işitmede ve tepki sürelerinde azalmalara sebep olmakta. Bunun neticesinde de bir çok insanımız hayatını kaybetmektedir. Alkollü şoför sadece kendine değil aynı yolu kullandığı ve beklide hayatında hiç alkol almayan insanlarında hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Tüm insanımızı alkol ve sürücülük konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum şeklinde konuştu.
     Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimini, psikiyatri uzmanları, pratisyen hekimler, psikologlar ve trafik eğitimcileri tarafından verildi.
     Kurs süresince alkolün görsel-işitsel algılar üzerindeki etkileri, alkolün motor refleksler üzerine etkisi, alkol kötüye kullanımı ve bağımlılığı, alkol kullanımının fiziksel, ruhsal ve toplumsal sonuçları gibi konu başlıkları anlatıldı.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ehliyetlerine el konulan sürücülere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER