EGO duraklarında görme engellilere kolaylık

EGO duraklarında görme engellilere kolaylık -EGO Genel Müdürlüğü, kent genelindeki bin 700 durağa görme engellilere özel, Braille alfabesiyle yazılmış güzergah plakaları yapıştırdı


ANKARA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, kent genelindeki bin 700 durağa görme engellilere özel, Braille alfabesiyle yazılmış güzergah plakaları yapıştırdı.
     EGO Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, görme engellilerin toplu taşıma araçlarını daha rahat kullanabilmesi için duraklara plakalar yerleştirildiği bildirildi.
     Görme engelli vatandaşların el hizasındaki plakalarda Bu tabela görme engelli ve az gören vatandaşlar için hazırlanmıştır yazısı altında durağın ismi ve yerinin belirtildiği kaydedilerek, Plakaların hemen altında duraktan geçen otobüslerin numarası çıkış ve varış noktaları yer alıyor denildi.
     4207 Sayılı Yasa gereği duraklarda sigara içme yasağı bulunduğu da hatırlatılan açıklamada, tabelalarda Sigara İçilmez işareti ile vatandaşların uyarıldığı belirtildi.
     Tabelaların Kızılay ve Ulus kent merkezlerinden başlanarak bin 700 kapalı durağa yerleştirildiğini ifade eden EGO yetkilileri, bir sonraki aşamanın da sesli uyarı sistemi olacağını bildirdi. Otobüslere yerleştirilecek GPS cihazları ile durağa yaklaşan araçların bilgisinin sesli olarak verileceği kaydeden yetkililer, şunlar belirtildi:
     Üzülerek tespit ettik ki bazı duraklarda görme engeliler için hazırlanan plakalara kısa süre içinde zarar verilmiş. Rica ediyoruz, görme engellilerin haklarına saygı duyarak, plakalara zarar vermesinler. Zarar verenleri de uyaralım.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber EGO duraklarında görme engellilere kolaylık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER