Eğitimde Türk

Eğitimde Türk-Alman işbirliği -Atatürk Üniversitesi ve Almanyadaki FOM Üniversitesi arasında imzalanan protokolle öğrenciler çift diploma sahibi olacak


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi ve Almanyadaki Fachhochschule Für Ökonomie und Managemet (FOM) Üniversitesi arasında imzalanan protokolle öğrenciler çift diploma sahibi olacak.
     Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Almanyanın Essen şehrinde bulunan FOM Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier ve beraberindeki heyeti kabul etti.
     Atatürk Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitim veren uluslararası bir üniversite olduğunu ifade eden Koçak, bin 400ün üzerinde yabancı öğrencilerinin bulunduğunu söyledi.
     Koçak, buraya gelemeyen öğrenciler için de bu hizmeti başka yere götürme düşüncesiyle, Almanya ve Avrupadaki özellikle Türk çocuklara Atatürk Üniversitesi diploması vermek için bir program başlattıklarının altını çizerek, "Üç bölümde öğrenci almayı planlıyoruz. Bunlar, Çalışma Ekonomisi Bölümünden İş Hukuku, İşletme Bölümünden de Uluslararası İşletme ve İşletme Yönetimi anabilim dallarıdır" dedi.
     Hermeier ise Atatürk Üniversitesinin sadece Türkiyede değil dünya çapında da tanındığını belirtti.
     FOM Üniversitesinin 20 yıl önce birçok ticari kuruluşun katkısıyla kurulduğunu anlatan Hermeier, "Almanya, devlet üniversiteleriyle ünlü bir devlettir. FOM Üniversitesinin ve bu üniversiteyi kuran ticari organizasyonların hedefi, yetiştirdikleri yöneticileri özel sektöre sunmaktır" diye konuştu.
     Üniversitelerinin Almanya çapında öğretim veren bir kurum olduğunu dile getiren Hermeier, ticari organizasyonların birçoğunun 10 yıl önce bir araya gelerek Almanyanın dünya çapındaki ticari ortamda rekabete girebilmesi için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
     Bu amaçla Almanya ve Çin arasında ortak çalışma kurulduğunu ifade eden Hermeier, şöyle devam etti:
     "4 bine yakın öğrenci alınarak Alman endüstrisine katkıda bulunmak için bu öğrenciler eğitilmeye başlandı. Ortadoğunun kapısında olan Türkiye gibi önemli bir ülke ile çalışmak da bizim için çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Bir Alman-Türk üniversitesinin kurulması gerektiğini görüyoruz. İpek Yolu da göz önünde bulundurularak hem Almanyadaki hem de buradaki öğrenciler için bu ortak çalışmanın önemli olduğuna inanıyoruz."
     Konuşmaların ardından iki üniversite arasında hazırlanan protokol, Koçak ve Hermeier tarafından imzaladı.
     Koçak, Hermeiere Erzurumu anlatan çeşitli hediyeler verdi, Hermeier de Koçaka FOM Üniversitesi kravatı takdim etti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER