Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Acar: -Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatması günümüz Türkiyesine yakışmamaktadır


ZONGULDAK (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Ercan Acar, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiyesine yakışmadığını bildirdi.
     Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 1982den bu yana binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda, ilk adımı attıklarını belirtti.
     Sendikalarına üye olanların bugünden itibaren okullarda ve kamu kurumlarında serbest kıyafetle çalışmaya başladığını ifade eden Acar, şunları kaydetti:
     Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatması, günümüz Türkiyesine yakışmamaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dahil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz. Yıllarca hayatları zindan edilen ve geleceği karartılanlar için kamusal alan yalanıyla ötekileştirilen ve örselenenler için de özgürlük talebini içeren 10 milyon imza kampanyasında millet gereğini yapmıştır. Kampanyada toplanan 12 milyon 300 bin imzayla vatandaşımız iradesini ortaya koymuştur. Eğitim-Bir-Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkarak bugünden itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER