Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Karakoç: -Ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, derslere serbest kıyafetle giriyoruz


SİVAS (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, Ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, derslere serbest kıyafetle giriyoruz dedi.
     Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliği protesto için Öğretmenevi önünde toplandı.
     Karakoç, grup adına yaptığı açıklamada, İnancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren, darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız. Ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, derslere serbest kıyafetle giriyoruz diye konuştu.
     İlhan Karakoç, şunları söyledi:
     Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarında tüm derslerde, diğer okullarda da Kuran-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestisi içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanımışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Toplumu eğiten, çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine ve nasıl giyeceğine dair sınırları çizen fakat başörtüsü yasağı hariç bütün sınırlarının geçersiz olduğu bu yönetmelik bir an önce değiştirilmelidir. Kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmamasını, başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz.
     Karakoç, taleplerine kulak verilmesini istedi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER