Eğitim

Eğitim-Bir-Senden kılık kıyafet protestosu -Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi, okullardaki kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etti


KASTAMONU (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi, okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto etti.
     Özlem Burma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi üyeleri, Kılık Kıyafet Yönetmeliği protesto etti.
     Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu yaptığı açıklamada, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak, ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterildiğini söyleyerek, derslere serbest kıyafetle gireceklerini ifade etti.
     Sancaktaroğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ek maddesinde Devlet memurları, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uymak mecburiyetinde olduklarını ifade ederek, Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikteki akla zarar kurallar durmakta, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır şeklinde konuştu.
     Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
     Okullarda tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başörtüsü serbest olacak şekilde kıyafet hakkı tanınmışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişti. Eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kadınlara, ayakkabılar ve çizmeler sade, normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur, şeklinde getirilen yaptırımların da pratikte hiçbir değeri yoktur. Toplumu eğiten, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine ve nasıl giyineceğine dair sınırlar çizen ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik bir an önce değiştirilmelidir.
     Sendika üyeleri, açıklamanın ardından okullara serbest kıyafetlerle girdi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER