Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önal: Aldığımız karar doğrultusunda Öğretmenler Gününü kutlamıyoruz


HATAY (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Cevat Önal, sendika olarak, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısında aldıkları Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır kararı doğrultusunda Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını kaydetti.
     Önal, yaptığı yazılı açıklamada, Öğretmenler Gününü kutlamama kararı alınmasının bazı nedenleri olduğunu belirtti.
     Ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelindiğini ifade eden Önal, öğretmenlerin ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürüldüğünü savundu.
     Öğretmenliğin ne kadar yüce bir meslek olduğunu sadece 24 Kasımlarda haykıranlardan olmayacaklarını vurgulayan Önal, öğretmenlerin hak ettiği saygıyı gördüğü bir Türkiye resmi oluşturuncaya kadar her zaman ve zeminde öğretmenin değerini haykırmaya devam edeceklerini kaydetti.
     Önal, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı açısından gelişmiş ülkelerin ortalamaları esas alınırsa, Türkiyenin bu ortalamaları yakalaması için, ilköğretim düzeyinde yaklaşık 175 bin, orta öğretimde ise yaklaşık 110 bin olmak üzere toplam 285 bin yeni öğretmen istihdam etmesi gerektiğini ifade etti.
     Eğitim sisteminin nitelikli bir hale gelmesi ve bireylere hak ettikleri düzeyde eğitim hizmeti sunması, sadece öğretmenlere yönelik çalışma ve iyileştirmelerle sağlanamayacağını belirten Önal, bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hak ettikleri maaş verilmedikçe, insan onuruyla bağdaşır çalışma şartlarına sahip olmadıkça eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmenin hayal olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER