Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Çelebi: -Kademeli eğitim sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için okulların normal eğitim yapması ve ayrıştırılması gerekir


DÜZCE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, kademeli eğitim sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için okulların normal eğitim yapması ve ayrıştırılması gerektiğini bildirdi.
     Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 eğitim sistemiyle öğrenci sayısında kayda değer artış olduğuna dikkati çekerek, okullaşma oranı ve yeni derslikler konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ileri sürdü.
     Haftalık ders saatlerinin 5. sınıflarda 30dan 36ya çıkmasının ikili eğitim yapılan okullarda giriş ve çıkış saatlerinde sarkmalara yol açacağını öne süren Çelebi, hükümetin eğitime yatırım yapması ve özel sektörün imkanlarını eğitime kazandırmak için projeler geliştirmesi gerektiğine işaret etti.
    
     -Öğretmenler kamuda en düşük maaş alan ikinci personel seviyesine düşürülmüştür-
    
     Öğretmenlerin il içi ve dışı isteğe bağlı yer değiştirmeleri ile özür grubu atamalarında yaşanan sorunların henüz aile bütünlüğü sağlanamamış 11 bin öğretmen olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:
     Kademeli eğitim sisteminin sağlıklı olarak işleyebilmesi için okulların normal eğitim yapması ve ayrıştırılması gerekir. Yeni eğitim ve öğretim yılının aile bütünlüğü sağlanamayan öğretmenlere zehir olmaması için bir an önce öğretmen tayinleri yapılmalı, aile bütünlükleri sağlanmalı, il emri uygulanmalı ve il dışı isteğe bağlı atamalarda tayin olamayan öğretmenler de rahatlatılmalıdır.
     666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanda çalışan kamu personelinin ücretlerinde ek ödeme oranları üzerinden eşitleme yapılırken, öğretmen ve öğretim elemanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmamış ve öğretmenler kamuda en düşük maaş alan ikinci personel seviyesine düşürülmüştür. Hükümet, öğretmen ve öğretim elemanlarına olan borcunu bir an önce ödemelidir.
     Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çelebi, 2012-2013 ders yılının eğitim çalışanları, öğrenci ve velilere huzur getirmesini diledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER