Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu: Myanmarın Arakan eyaletinde Rohingya müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınıyoruz


MANİSA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Myanmarın Arakan eyaletinde Rohingya müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınadıklarını bildirdi.
     Sofuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Güney Asyada yer alan 75 milyon nüfuslu Myanmarın, Arakan eyaletindeki müslüman katliamıyla yeniden gündeme geldiğini, buradaki budist yönetimin müslümanlara karşı izlediği baskıcı tutumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.
     Müslümanlara yönelik bu trajedinin arkasında Rakhine etnik grubunu Rohingyalı müslümanlara karşı kışkırtan Myanmar rejiminin olduğunu belirten Sofuoğlu, şunları kaydetti:
     Arakan bölgesindeki müslümanların yaşam, inanç, mülkiyet ve vatandaşlık gibi temel haklarını ellerinden alan bu yönetimin, yüzbinlerce insanı Bangladeşe sürmüştür. Bangladeşe sığınan Arakanlı mültecilerin sayısı bugün itibarıyla 300 bini aşmıştır. Arakanlıların yaşadığı insanlık dışı muamele, Bangladeşte de devam etmektedir. Arakanda insanlık can çekişmekte ve sadece Müslüman oldukları için insanlar, insanlık dışı muamelelere maruz kalmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak dini, dili ve rengi ne olursa olsun, hiç bir insana hatta hiçbir canlıya insanlık dışı muameleyi kabul edemeyiz. Sessiz kalamayız. Yaşanan bu insanlık dramına dünyanın bir an önce gereken tepkiyi göstermesini bekliyoruz. Myanmarın Arakan eyaletinde Rohingya müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER