Eğitim ve öğretim yılının başlaması

Eğitim ve öğretim yılının başlaması -Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -Gaziantepi eğitim çıtasında üst sıralarda görmek için hepimize görev düşmektedir


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepi eğitim çıtasında üst sıralarda görmek için hepimize görev düşmektedir dedi.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Güzelbey, günümüzde eğitimin ne kadar önemli olduğunu herkesin bildiğini belirtti. Gelişen dünyayla birlikte, eğitimin öneminin daha da arttığını, eğitimin rekabet edilen konulardan biri haline geldiğini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu nedenle kendimizi sürekli geliştirmeli, bilgiyle donatmalıyız. Eğitimin önemi yadsınamaz ancak kaliteli eğitim her zaman daha tercih edilebilir olandır. Küreselleşen dünyada her şey hızla değişmekte ve gelişmekte, bu değişim de insanları kendisine uyum sağlamaya zorlamaktadır. Günümüzde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yeniliklerin takip edilmesi gerekiyor. Eğitimde kalite, ancak çağın gereklerini yerine getirerek mümkün olabilir.
     Atatürkün, En mühim ve feyizli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur vecizesini de hatırlatan Güzelbey, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek ancak bilgiyle olur. Siz gençler, bizlerin geleceğimizsiniz ve biz Türk gençliğine güveniyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği yolda yürüyeceğinize ve ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.
     Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığında göçün önemli bir etken olduğuna dikkati çeken Güzelbey, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     İlimizdeki eğitim konusundaki en büyük sorun, aşırı göçe karşı, Gaziantepin her manada tedbirsiz yakalanmasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize eğitim desteği vermek, şehrimizde eğitimin kalitesini yükseltmek ve fırsat eşitliği yaratmak için açtığımız ücretsiz kurslarla Gaziantepin eğitim meselesinin çözümü için bir adım attık. Gaziantepi eğitim çıtasında üst sıralarda görmek için hepimize görev düşmektedir. Bu şehrin eğitiminden sağlığına, kültürel faaliyetlerinden sosyal yaşamına kadar birçok konuda hepimize sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiği kanaatindeyim.
     Güzelbey, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna işaret ederek, öğrencilere başarı diledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Eğitim ve öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER