Eğitim Sen Şube Başkanı Özen:

Eğitim Sen Şube Başkanı Özen: -12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler günü olarak kutlamamız mümkün değildir


BARTIN (A.A) - Eğitim-Sen Şube Başkanı Firuzan Özen, 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler günü olarak kutlamamız mümkün değildir dedi.
     Özen, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde yaptığı açıklamada, öğretmenler gününün uluslararası anlamda 5 Ekimde kutlandığını öne sürdü.
     24 Kasım Öğretmenler Gününün, bugüne kadar öğretmenlerin en temel sorunlarının bile gündeme getirilmediği resmi bir gün olarak kutlandığını savunan Özen, şöyle konuştu:
     24 Kasım Öğretmenler Günü, 12 Eylül döneminin bir ürünüdür. Bugünün, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu asla unutulmamalıdır. 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler günü olarak kutlamamız mümkün değildir. Eğitim-Sen için 24 Kasımı kabul etmek demek, 12 Eylül rejimini, uygulamalarını ve düşüncesini benimsemek, onaylamak anlamına gelmektedir. Eğitim Sen, öğretmenler günü olarak, 24 Kasımı değil, dünya öğretmenlerinin evrensel günü olan 5 Ekimi kabul etmektedir
     Basın açıklamasının ardından sendika üyesi öğretmenler, hazırladıkları temsili öğretmen kimliklerini yere atarak öğretmenler gününü protesto etti.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Eğitim Sen Şube Başkanı Özen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER