Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız:

Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız: -Birçok kentte öğrencilerimiz önümüzdeki haftadan itibaren kendi semtlerindeki okullara değil, başka semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalacak -60 aylık çocukların eğitime başlaması sorunuyla


ÇANAKKALE (A.A) - Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, birçok kentte öğrencilerin gelecek haftadan itibaren kendi semtlerindeki okullara değil, başka semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalacağını öne sürdü.
     Yıldız, bazı incelemelerde bulunmak için geldiği Çanakkalede, Barbaros İlköğretim Okulunun önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitimcilerin, öğrenciler ve velilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu iddia etti.
     4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesinin yasalaşmasının ardından, yasaya dair görüşlerini anlatma çabası içinde olduklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu: Ama bırakın sorunlara çözüm bulunmasını, tersine bizim öngörülerimizi aşan sorunların büyüyerek karşımıza geldiğini görüyoruz. Bu yasa, öğretmen ve öğrenciler için sürgün niteliği taşımıştır. Birçok kentte öğrencilerimiz önümüzdeki haftadan itibaren kendi semtlerindeki okullara değil, başka semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalacaklar. Keza öğretmenlerimiz aynı durumda. 60 aylık çocukların eğitime başlaması sorunuyla karşı karşıyayız. 72 aydan önce çocukların eğitime başlatılması akademik ve bilimsel değildir. 83 aylık çocuklarla 60 aylık çocukların bulundukları bir eğitim öğretim sistemi olamaz. Sınıflarımız, okullarımız 60, aylık çocuklara göre düzenlendi mi- Hayır. Tersine büyük kentlerde maalesef çok kalabalık sınıflarla karşı karşıya kalacağız.
     Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığının rakamlarına göre 70 bin öğretmenin norm kadrosu fazlası olduğunu belirterek, 70 bin arkadaşımızdan, ne olacağını, hangi okula gideceğini bilmeksizin eğitim ortamı içinde verimli olması istenecek. Bu olanaklı değil dedi.
     Yarın 4 koldan 4+4+4e karşı Ankaraya yürüyeceklerini anlatan Yıldız, 15 Eylülde Ankarada büyük bir miting gerçekleştireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER