Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetinin Simav

Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetinin Simav ziyareti -Oda Meclis Başkanı Tiryaki başkanlığındaki heyet, Kaymakam Ünal, Belediye Başkanı Karahan ve ilçedeki bazı işletmeleri ziyaret etti


KÜTAHYA (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki başkanlığındaki heyet, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan ve ilçede faaliyet gösteren bazı işletmeleri ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Tiryaki, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan depremin ardından Simavın özellikle maddi yönden ağır hasarlar aldığını yakından takip ettiğini söyledi.
     Simavda devletin, afet konutu ve okullar yaptırarak görevini fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Tiryaki, Bununla birlikte şehir içinde depremden yıkılan iş yeri ve konutların yeniden yapılması için beklenen düşük faizli uzun vadeli krediler konusunda gereken girişimlerde EBSO olarak yer almaya hazırız dedi.
     Tiryaki, depremde ağır hasar gören Tabakhane Camisini, babası merhum İsmail Tiryaki adına yaptıracağını dile getirdi.
     Ünal da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçede orta dereceli okul öğrencileri için iki öğrenci yurdu yapacaklarını anlatarak, Tiryakiler Grubu olarak bir yurdu siz, diğer yurdu da biz yapalım. Birinde kız öğrencilerimiz, öbüründe erkek öğrencilerimiz barınsın diye konuştu.
     Karahan ise depremde yıkılan konut ve iş yerlerinin, bulundukları alanlarda yeniden yapılması konusunda istenen kredilerin sağlanamadığını savundu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetinin Simav Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER