Ege Bölgesinde eğitime hayırsever desteği 500

Ege Bölgesinde eğitime hayırsever desteği 500 milyon lirayı aştı -Hayırseverlerin Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasının başlatıldığı 2003ten bu yana verdiği destek 535 milyon 745 bin lira oldu -İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardak


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Ege Bölgesinde yaşayan hayırseverlerin 2003te başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası kapsamında verdiği destek 500 milyon lirayı aştı.
     AA muhabirinin il milli eğitim müdürlüklerinden aldığı bilgiye göre, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli ve Uşakta hayırseverler eğitime toplam 535 milyon 745 bin 199 liralık destek sağladı.
     Bu iller arasında en fazla bağışın yapıldığı İzmirde hayırseverlerin bağışlarının toplam değeri 234 milyon 900 bin liraya ulaştı. Bu bağışlarla kente bin 984 yeni derslik kazandırıldı. Yaklaşık 32 milyon liralık arsa bağışı yapılan kentte bağışlarla okulların yanı sıra spor salonları, kültür merkezleri yapıldı.
     Bağış miktarı açısından İzmiri takip eden Manisada hayırseverler eğitime 154 milyon 698 bin lira destek sağladı. Bağışlarla Manisada 157 okul ve ek bina yapıldı.
     Denizlide 2003ten bugüne kadar 126 protokol imzalandı. Bu protokollerle 923 derslik yapıldı. Hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan 2 anaokulu, 3 ilkokul, 4 lise, 3 pansiyon ve 1 spor salonu, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. Bağışların her yıl artarak sürdüğü ilde toplam bağış miktarı 93 milyon 271 bin liraya ulaştı.
     Uşakta da 327 derslik yaptıran hayırseverler, 30 milyon 620 bin lira bağışta bulundu.
     Aydında 506 derslik yaptıran hayırseverlerin bağışlarının toplamı 22 milyon 256 bin 199 lira oldu.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, derslik ve fiziki yapı ihtiyacının karşılanmasına yönelik kampanyanın başarıyla sürdürüldüğünü, devlet ile halkın el ele verdiğini söyledi.
     Kampanya kapsamında bağışta bulunan hayırseverlere bürokratik kolaylıklar sağlandığını, vergi mükelleflerinin okul ve yurt yaptırmak için yaptıkları harcamaları gider olarak gösterebildiklerini ve vergiden düşebildiklerini belirten Bardakcı, bu kolaylıkların bağış yapma niyetinde olanların ilgisini kampanyaya çektiğini kaydetti.
     Bardakcı, Ege Bölgesinde kampanyaya yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, Eğitim kalkınmanın, sanayinin, bilimin, sanatın kilit noktasıdır. Eğitime verilen desteği çok önemsiyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Ege Bölgesinde eğitime hayırsever desteği 500 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER