Egede kaçakları taşıyan teknenin batması

Egede kaçakları taşıyan teknenin batması -Kazada hayatını kaybedenlerden 51inin kimlikleri tespit edildi


İZMİR (A.A) - Menderes ilçesinde, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerden 51inin kimlikleri tespit edildi.
     Menderes ilçesi Baradan mevkisinde, 6 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsileri tamamlandı. 62 kişiden 51inin kimlikleri ise yakınları tarafından tespit edildi.
     İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen kaçak göçmenlerin yakınlarından Fuat Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardinin Kızıltepe ilçesinden geldiğini belirterek, Kazada Suriye vatandaşı 11 yakınımı kaybettim. Diğer ailelerle birlikte cenazelerimizi almak istiyoruz dedi.
     İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Sekreteri Ahmet Alagöz ise kimlik tespit çalışmasının yarın da devam edeceğini ifade ederek, Yakınlarının talebiyle cenazelerin tedarik edilecek uygun tırla Şanlıurfaya toplu halde gönderilmesi planlanıyor. Kazadan kurtulan kaçak göçmenlerden isteyenler de toplu halde Şanlıurfaya gönderilecek. Dileyenler kamplara yerleştirilecek, dileyenler Suriyeye geri gönderilecek diye konuştu.
     Hayatını kaybedenlerden 4ünün Irak, geri kalanının Suriye uyruklu olduğunun tespit edildiğini kaydeden Alagöz, Misafir edilen kaçak göçmenlerden bir kısmı, Suriyeye geri gönderilme korkusuyla Filistinli olduklarını söylemişler ama onlar da Suriyeli dedi.
     Menderes Baradan mevkisinde 6 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişi yaşamını yitirmiş, 2si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere 46 kişi sağ kurtarılmıştı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Egede kaçakları taşıyan teknenin batması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER