Egede kaçakları taşıyan teknenin batması

Egede kaçakları taşıyan teknenin batması -İzmir Valiliğinden açıklama: Ölü sayısı 61dir


İZMİR (A.A) - İzmir Valiliği, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada, 46 kişinin sağ olarak kurtulduğunu, 61 kaçak göçmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamada, 6 Eylül günü saat 05.30 civarında Menderes ilçesi Ahmetbeyli Baradan mevkisinde kaçak göçmen taşıyan Sailor adlı teknenin batması sonucu 2si tekne kaptanı ve yardımcısı, 2si çocuk ve 1i de kadın olmak üzere toplam 46 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     12 erkek, 18 kadın, 28 çocuk, 3 bebek olmak üzere toplam ölü sayısı 61dir. Kurtarılan Filistin ve Suriyeli kaçaklar Ahmetbeyli Jandarma Karakoluna getirilmiş, sağlık kontrolünden geçirilmiş, 2 kişi hastaneye sevk edilmiştir. Kurtarılanların beslenme ve giyim ihtiyaçları karşılanmıştır. Konu ile ilgili Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir.
     Bu arada, son olarak bulunan cesedin kaza bölgesinden 500 metre açıkta deniz yüzeyinde yapılan çalışma sırasında bulunduğu, deniz yüzeyindeki tarama çalışmalarının 3 gün daha sürmesinin planlandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Egede kaçakları taşıyan teknenin batması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER