EFES Futsal Ligi Konyada başlıyor

EFES Futsal Ligi Konyada başlıyor


KONYA (A.A) - 2009 yılından itibaren Türkiyenin birçok ilinde düzenlenen Futsal Ligi, bu yıl da Konyada gerçekleştirilecek.
     Efes Futsal Ligi, 2012-2013 sezonundan itibaren TFF ve TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) işbirliğiyle Büyükler ve U17 olmak üzere 2 farklı kategoride oynanacak.
     Futsal Konya Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, önceki sezonlardan farklı olarak tamamen tescilli kulüplerin kendi sporcuları ile katılım sağlayabileceği organizasyon, illerde ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Başkanlıkları yetkisinde gerçekleştirilecek. İllerdeki kulüp katılım sayılarına bağlı olarak Türkiye finallerine katılacak takım kontenjanlarının belirleneceği Efes Futsal Ligini büyükler kategorisinde şampiyon olarak tamamlayan kulüp, UEFA tarafından kulüpler bazında gerçekleştirilen UEFA Futsal Kupasına TFFnin desteği ile katılarak Türkiyeyi temsil edecek.
     1.olup çıkan takımların süper bölge, finaller ve Avrupa konaklama ve seyahat masrafları TFF tarafından karşılanacak.
     Konya Amatör Spor Kulüplerinin bu sezonki amatör lisanslarla ücretsiz olarak katılabileceği Futsal Liginde Konya bölge statüsü ve takımlar; U17 A Grubu Konyaspor, Teiaş Gençlik, Demirspor, Araplarspor, Karabağ Gençlerbirliği, Selçuklu Belediyespor, Konya Yolspor, B Grubu Anadolu Selçukluspor, 1905 Ultraslanspor, Tümosanspor, Havzanspor, Konya İdmanyurdu, Selçukspor, İhsaniye Gençlerbirliği, Büyükler A Grubu Anadolu Selçukluspor, Konya Monivaspor, İhsaniye Gençlerbirliği, 1905 Ultraslanspor, B Grubu Derespor, Havzanspor, Konya Yolspor ve Teiaş Gençlik olmak üzere tek devreli lig sistemine göre karşılaşacaklar, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play-Off maçlarına çıkacak ve sonuçlardan sonra U17 ve Büyükler kategorilerinde bir veya iki takım Ankara Bölge maçlarında Konyayı temsil etme hakkı kazanacak.
     Hafta içi akşamları Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan, maçlarda; futsal hakemleri görev alacak, resmi turnuvada TFF Efes Futsal Ligi Statüsü ve oyun kuralları uygulanacaktır.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber EFES Futsal Ligi Konyada başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER