Efeler Gençlik Treni Eskişehirde

Efeler Gençlik Treni Eskişehirde


ESKİŞEHİR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle Türkiye genelinde gerçekleştirilen tren turları kapsamında Efeler Gençlik Treni, Eskişehire geldi.
     Bu Memleket Bizim projesi kapsamında Eskişehire gelen ve 19-29 yaş arasındaki gençlerin seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışıp kaynaşmalarını, Türkiyenin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmelerini amaçlayan Efeler Gençlik Treninin, İzmir-Konya-Ankara güzergahını tamamladığı bildirildi.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, yaşları 19-29 arasında değişen 95 gençle, gençlik treninde bir araya geldi. Koçdemir, sohbet esnasında gençleri Eskişehirde görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
     Koçdemir, 2013 yılında Eskişehirde, Türk Dünyası Kültür Başkentliği, Somut Olmayan Kültürel Miras Dünya Başkentliği ve 10. yıl, 25. yıl ve katlarında coşkuyla kutlanan Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yaşına basacağını kaydetti.
     Eskişehirin, 2013 yılında kültürel etkinlikler bakımından çok yoğun bir dönem yaşayacağını ifade eden Koçdemir, Bu etkinliklerin hedef kitlesinde de bilhassa gençlerimiz olacak. Önümüzdeki yıl Türk Dünyası gençlerini bir araya getirecek programları Eskişehire almaya çalışacağız. Ümit ediyorum ki, gelecek yıl başka vesilelerle yolunuz Eskişehire düşer. Sizi Eskişehirde tekrar ağırlamaktan çok memnun olacağız dedi.
     Koçdemir, Eskişehir Valiliğinin yayımladığı kitapları hediye etmesinin ardından Efeler Gençlik Treni son durağı olan İzmire doğru hareket etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Efeler Gençlik Treni Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER