Edremit Körfezindeki kuvvetli yağış

Edremit Körfezindeki kuvvetli yağış -Bu ayın ilk 3 gününde etkili olan yağışlarda, Ayvalıkın Altınova beldesinde 439 küçükbaş hayvan telef oldu, 600 dekar ekili alan zarar gördü -Burhaniyede çiçekçiler, arıcılar ve ekili alanlarla


BALIKESİR (A.A) - Edremit Körfezinde bu ayın ilk 3 gününde etkili olan yağışlarda, Ayvalıkın Altınova beldesinde 439 küçükbaş hayvan telef oldu, 600 dekar ekili alan zarar gördü.
     AA muhabirinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) aldığı bilgiye göre, 1 Aralık akşamında başlayan, Çanakkale-İzmir karayolunun kapanmasına yol açan kuvvetli yağış, aralıklarla 3 Aralık gecesine kadar sürdü.
     Lodosla etkili olan kuvvetli yağış, körfez boyunca ilçe merkezleri ile bağlı belde ve köylerinde büyük çaplı zarara yol açtı.
     Altınovada yazlıkların da aralarında bulunduğu birçok ev ve iş yerini su basarken, 439 küçükbaş telef oldu, buğday, lahana ve çavdar gibi ürünlerin ekili olduğu 600 dekar alan zarar gördü.
     Burhaniyede 77 ev ve 12 iş yerinde hasar oluşurken, 11 küçükbaş telef oldu. Çiçekçiler, arıcılar ve ekili alanlarla tarımsal zararın boyutunun 334 bin liraya ulaştığı bildirildi.
     AFAD yetkilileri, yaşanan afet nedeniyle istedikleri 250 bin liralık ödeneğin hemen geldiğini ve ilk günden itibaren yaraların sarılmaya başlandığını belirterek, zararlara ilişkin ilave ödenek talep edildiğini söyledi.
     Bölgedeki zararın halen tam olarak belirlenemediğini dile getiren yetkililer, Yazlık konutlardaki zarara ilişkin her gün yeni başvuru alıyoruz. Körfez dışında kalanlar, su baskınlarını duyunca evine gelip zararı görünce bize başvuruda bulunuyor dedi.
     AFAD ile İller Bankasından gönderilen ekipler ile karayollarının, bölgede incelemelerini sürdürdüğünü ifade eden yetkililer, kaymakamlıkların görevlendirdiği ekiplerin de köylerde hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremit Körfezindeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER