Edremit Körfezinde bir hastanın kalbine

Edremit Körfezinde bir hastanın kalbine 3 ayrı operasyon aynı anda yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Edremit Körfezinde bulunan özel bir hastanede, 70 yaşında bir hastanın kalbine üç ayrı operasyon aynı anda yapıldı.
     Hastanede görevli operatör doktor Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 70 yaşındaki Erol Çolakın hastaneye göğüs ağrısı şikayetiyle geldiğini söyledi.
     Yapılan tetkiklerin ardından hastanın zaman geçirilmeden kalp ameliyatına alındığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:
     Yapılan incelemelerinde kalpten çıkan ana arter damarında ileri derecede genişleme, kalp kapağında kaçırma ve anjiyo sonrasında bir damarında daralma tespit ettik. Biz bu hastanın ana arter damarını, kalp kapağını değiştirdik ve bir damarına by-pass uyguladık. Bu hastamıza üç ameliyat aynı anda yapılmış oldu. Gayet başarılı bir operasyon yapıldı. Bu çok sık yapılan operasyonlardan değil. Bu ameliyatın yapılması çok zor ve oldukça riskli. Kalp cerrahisinin en zor operasyonlarından birini gerçekleştirdik
     Operatör Doktor İbrahim Halil Algın ise hastanın ameliyat olmaması durumunda ilerleyen günlerde ölüm riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, hastanın sağlık durumunun ameliyattan sonra çok iyi olduğunu söyledi.
     Çolak ise yeni yıla yeni bir hayatla başladığını ifade ederek, Öyle bir hayat ki, dünyada eşi yok. Beni çocuklarım ameliyat için İstanbula götürmek istediler. Ben körfezde ameliyat olacağımı söyledim. Beni doktorlarım kurtardı. Kalbimin ağrıdığını evimden, eşimden, çocuklarımdan saklıyordum. Allah, doktorlarımıza bin yıl versin dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremit Körfezinde bir hastanın kalbine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER