Edremitte Çocuk Oyunları Ligi

Edremitte Çocuk Oyunları Ligi -Çok sayıda öğrencinin katılımıyla düzenlenen organizasyon, çeşitli yarışmalarla devam etti


BALIKESİR (A.A) - Edremitte düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi, çeşitli yarışmalarla devam etti.
     Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendil Kapmaca Federasyonu (MKF) Edremit İlçe Temsilciliğinin organizasyonunda dün başlayan ligin ikinci günü, heyecanlı müsabakalara sahne oldu.
     Edremit Spor Salonunda 300ün üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren MKF İlçe Temsilcisi İlkay Demirbaş, "Geçmişte hepimiz sokaklarda birbirinden değişik oyunlar oynayarak mutlu büyüdük. Bizlerin oynadığı bu oyunları artık yeni nesil çocukların oynamadığını hepimiz biliyoruz. Bizlerin gözlerindeki o mutluluk ışığını çocuklarımızda göremiyoruz" dedi.
     Çocukların bilgisayar oyunlarına esir durumda olduğunu, dört duvar arasında sıkışıp kaldıklarını belirten Demirbaş, şunları söyledi:
     "Günümüzde dışarı çıkıp oyun oynayan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar azaldı. Bizler de bu sıkıntıları bildiğimizden, geleceğimiz olan bu çocuklarımızı sanal alemin kirli dünyasından bir nebze uzaklaştırabilmek amacıyla, çocuklarımız için bu oyunları derleyip kurallarını yazdık. Çocukların sokaklarda oynadığı mendil kapmaca ve seksek oyunlarının oynanacağı ligi düzenledik. Ligimizi düzenlemede emeği geçen, maddi manevi bizi destekleyen herkese, oyun liderlerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum."
     Çeşitli yarışmalarla 4 gün sürecek organizasyon, ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir : Hakan Firik
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremitte Çocuk Oyunları Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER