Edremite yeni yağmur suyu kanalları yapılacak

Edremite yeni yağmur suyu kanalları yapılacak


BALIKESİR (A.A) - Edremitin yıllardır sorunu olan yağmur sularından oluşan su baskınlarını azaltabilmek için, 1,5 kilometre uzunluğunda kanal projesinin hayata geçirileceği bildirildi.
     Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, yaptığı açıklamada, yeni yağmur suyu kanallarının yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti.
     İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Timur ile 5 Aralıkta Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgün ve proje Başmühendisi Kemalettin Karadenize Edremit için hazırlanan yağmur suyu kanalı projesini sunduklarını ifade eden Çağlar, şunları söyledi:
     Yapılan görüşme neticesinde, Edremit Belediyesi fen işleri ekipleri ve Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü arasında yapılacak ortak çalışmayla, Edremit Merkez Sanayi Sitesi bölgesi, Otobüs Terminali, Hamidiye Mahallesi ve Soğanyemez Mahallesinden geçecek, buralardan gelecek suyu Edremit Çayına tahliye edecek yağmur suyu kanalları yapılacak. 150x200 santimetrelik betonarme menfez şeklindeki yağmur suyu kanalı, tüm bu yörenin suyunu tahliye edebilecek ebatlarda düşünüldü. Proje, yağış sularının vereceği zararı asgariye indirecek. Projeye 2013 yılı başlarında, E-87 karayolu asfaltının yükseltilmesi çalışmalarıyla başlanacak.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremite yeni yağmur suyu kanalları yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER