Edirne Cem Evi törenle açıldı

Edirne Cem Evi törenle açıldı


EDİRNE (A.A) - Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Türkiyede barış içinde inancı, ırkı, dini ne olursa olsun temel hak ve özgürlükler konusunda herkesin aynı hakka ve özgürlüğe tabi olduğu yeni bir anayasanın yapılmasını umutla bekliyoruz dedi.
     Doğan, Cem Vakfı Edirne Şubesince Şükrüpaşa Mahallesi 215. Sokakta yapımı tamamlanan Edirne Cem Evinin açılışında yaptığı konuşmada, Edirnenin Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yaptığını ve her türlü inancın, barındığın ve inançların özgürce icra edildiği bir kent olduğunu söyledi.
     Önümüzdeki aylarda Türkiye genelinde 15 Cem Evinin de hizmete gireceğini de ifade eden Doğan, Bugün Türkiyede 100 binin üzerinde camiye mukabil, devletin yaptığı bir tek dahi cem evi bile yoktur ifadelerini kullandı.
     İzzettin Doğan, şunları kaydetti:
     Yeni anayasa hazırlığı var. Sayın Başbakanla da konuşmuştuk. Yeni anayasa ile bütün bu çarpıklıkların ortadan kalkacağına inanmak istiyoruz. Türkiyede barış içinde inancı, ırkı, dini ne olursa olsun temel hak ve özgürlükler konusunda herkesin aynı hakka ve özgürlüğe tabi olduğu yeni bir anayasanın yapılmasını umutla bekliyoruz.
     Konuşmaların ardından, 250 bin liraya yaptırılan tek katlı cem evi törenle açıldı.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Edirne Cem Evi törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER