Edirne 2. Uluslararası Bando ve Ciğer

Edirne 2. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali -Festivalin son gününde 1 ton 200 kilogram ciğer dağıtıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesinin düzenlediği 2. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivalinin son gününde 1 ton 200 kilogram ciğer dağıtıldı.
     Saraçlar Caddesindeki festivalin son gününde etkinlikler Edirne, İstanbul ve Mudanya belediyeleri, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya bando ekiplerinin konseriyle başladı.
     Edirne Valisi Gökhan Sözer, konserin ardından yaptığı açıklamada, Edirnenin kültür ve turizm kenti olduğunu söyledi.
     Bu nedenle Edirnenin turizm unsurlarını gündeme getirmenin görevleri olduğunu ifade eden Sözer, Edirne Belediyesinin geçen yıl başlattığı festivali bu yıl da sürdürdüğünü ifade etti.
     Sözer, Artık geleneksel bir hale gelmiştir. Çok ciddi bir ilgi vardır. Tava ciğer Edirnenin sembollerinden ve kültürel varlıklarından biridir. Sadece buraya mahsustur. Onun tanıtılması ve turizm unsuru olarak insanların beğenisine sunulması önemli bir ihtiyaçtır. Emeği geçen herkesi kutluyorum dedi.
     Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Edirnenin Osmanlıya başkentlik yapmış bir tarih ve kültür şehri olduğunu söyledi.
     Belediye olarak hedeflerinin bu tarih ve kültür şehrinin eski günlerine dönmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Sedefçi, Edirneyi tarihi ve kültürel değerleri yanında festivaller şehri yapmak istiyoruz. Bunun için her yıl 5-6 festival yaparak şehrin adını duyurmaya çalışıyoruz. Bando ve ciğer festivali de bunlardan biridir. İkincisini düzenlediğimiz festivalin geçen yıldan daha fazla ilgi görmesi beni mutlu ve onore etti diye konuştu.
     Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise 6 bando eşliğinde hiçbir yiyeceğin huzura çıkmadığını belirterek, bununla dünya rekoru kırdıklarını söyledi.
     Katkılarından dolayı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiye teşekkür eden Dinar, Geçen yıl festivale ciğercilerin düğünü dedik. Bugün ise herhalde bu bir Balkan düğünü oldu. Hepinize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Sözer ve Sedefçi, ciğerci önlüğü giyerek, temsili olarak ciğer pişirdi.
     Daha sonra cadde boyunca dizilen yaklaşık 25 ciğerci, pişirdikleri ciğerleri festivale katılanlara dağıttı. Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Zabıta ve polis ekipleri müdahalede bulunarak, izdihamın büyümesini önledi.
     Festivalin son gününde 1 ton 200 kilogram tava ciğeri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Edirne 2. Uluslararası Bando ve Ciğer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER