Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -2. ABye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı yapıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliğince 2. ABye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı yapıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Hasan Duruer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Vali Yardımcısı Ayhan Özkanın, kurulun önemi ile Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi (ABEM) ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin görev ve esaslarına yönelik bilgi verdiği belirtildi.
     Toplantıda, ABEM Program Sorumlusu Yalçın Yıldırımın da Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile ABEM işbirliğinde gerçekleştirilecek projelere ilişkin sunum yaptığı kaydedildi.
    
     -Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89. yıl dönümü
    
     Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının 128 bin personeliyle toplumu aydınlatmaya çalışan anayasal bir kuruluş olduğunu belirtti.
     Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiyenin yanı sıra Balkanlar, Kafkaslar, Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerindeki vatandaşlara da yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
     Diyanet-Sen, kurulduğu günden beri Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan personelin özlük ve ekonomik haklarının gelişmesi için verdiği mücadelenin yanında daha etkin ve verimli din hizmetinin yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığının yanında yer almıştır ve destekçisi olmuştur. Kurulduğumuz günden itibaren dillendirdiğimiz özerk diyanet, seçilmiş başkan, etkin din görevlisi sloganıyla hayat bulan başkanlığımızın özerk hale gelmesi, Diyanet İşleri Başkanlığının seçimle göreve gelmesi ile hayalini kurduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığı ve yürüttüğü din hizmetine daha çabuk ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Bu taleplerimizin gerçekleşmesi ümidiyle Diyanet İşleri Başkanlığının 89. yılının hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını dileriz.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER