Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Kent Konseyi, Vali Durueri ziyaret etti


EDİRNE (A.A) - Edirne Kent Konseyi, Vali Hasan Durueri ziyaret etti.
     Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilikteki ziyarette Edirne Kent Konseyi üyeleri Duruerden Edirne Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesindeki ağaçların kesilmemesi talebinde bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Duruer, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir mimari eserin ağaçla örtülmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ağaç dikilir, nasıl dikilir- Peyzajını yaparsınız, dikersiniz. Bakın Mimar Sinan Selimiyeyi yaptığı zaman iki yüz bin tane gül siparişi veriyor. Neden çınar veya çam ağacı siparişi vermiyor da gül siparişi veriyor- Hiç düşündünüz mü bunu- Ağaç dikilir, nasıl ağaç dikilir- Bodur ağaçlar dikilir. Edirnedeki tarihi eserlerin tamamı şu an gözükmüyor. Peki, nasıl anlatacaksınız Edirnenin tarihini- Formu bozulanlar kesilir, çürüyenler kesilir, tarihi yapıların görünümünü kapatanlar kesilir. Onların yerine yeni peyzaj yapılır. Bakın Tac Mahali örten bir ağaç yoktur.
     Edirne Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesindeki ağaçların kesilmemesi yönünde karar alındığı kaydedildi.
    
    
     -Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi heyeti, yurda döndü-
    
     Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi heyeti, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Kültür Programları Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Yetişkin Öğrenimi Ortaklığı Projesinin 5 hareketlilik buluşması için gittiği Portekizden döndü.
     Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden yapılan yazılı açıklamada, Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya ve Portekizden ekiplerin katılımıyla yürütülen projenin 5. hareketlilik buluşması için Portekizin Evora şehrine giden heyetin, eğitimlerin yanı sıra çeşitli yarışmalar, açık hava oyunları gibi etkinliklere de katıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER