Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Keşanda fırınlar denetlendi


EDİRNE (A.A) - Keşanda ekmek fırınları denetlendi.
     Keşan Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile zabıta ekipleri tarafından fırınların hijyen, gramaj ve ruhsat konusunda denetlendikleri bildirildi.
     Halkın sağlığını yakından ilgilendiren bu tür denetimlerin süreceğini vurgulayan belediye yetkilileri, denetlenen fırınlarda eksiklikleri olanların uyarıldığını belirttiler.
    
     -Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları erteleniyor
    
     Edirnede doğal afetlere maruz kalan çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle erteleneceği bildirildi.
     Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 28 Ağustos 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında meydana gelen sel, su baskını, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi gibi doğal afetlere maruz kalan, bu afetler nedeniyle tesisleri, ekim alanları, hayvanları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle erteleneceği belirtildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.
     Söz konusu tarihler arasında meydana gelen sel, su baskını, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, gibi doğal afetlere maruz kalan, bu afetler nedeniyle tesisleri, ekim alanları, hayvanları en az yüzde 30 zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı kişilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda bu afetlerden zarar gören kişilerin 4 Şubat 2013 tarihine kadar durumlarını il veya ilçe hasar tespit komisyonuna ÇKS belgesi, kimlik fotokopisi ve bir dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER