Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -CHP Edirne İl Başkanı Özdöl: CHP Edirne İl Örgütü, Türkiyenin neresinde olursa olsun, CHPlilere ve halkımıza yapılan her türlü hukuksuzluğa karşı durarak halkın sesi ve nefesi olmaya devam edecektir


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, CHP Edirne İl Örgütü olarak, Türkiyenin neresinde olursa olsun CHPlilere ve halka yapılan her türlü hukuksuzluğa karşı durarak halkın sesi ve nefesi olmaya devam edeceklerini bildirdi.
     Özdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Parti Genel Merkezinin oluşturduğu Silivriye Özgürlük Konvoyu etkinliği kapsamında ilçe örgütlerinin de katılımıyla tutuklu CHP milletvekillerine destek olmak için Silivriye gittiklerini belirtti.
     CHP milletvekillerine yönelik tutuklamaların yanlış olduğunu savunan Özdöl, CHP Edirne İl Örgütü, Türkiyenin neresinde olursa olsun, CHPlilere ve halkımıza yapılan her türlü hukuksuzluğa karşı durarak halkın sesi ve nefesi olmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.
    
     -Edirne ve Edirnedeki Vakıf Eserleri Konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesince Edirne ve Edirnedeki Vakıf Eserleri Konferansı düzenlendi.
     Şubede düzenlenen konferansta, Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Hakan Akıncı, katılımcıları Edirnedeki vakıf eserlerine ilişkin bilgilendirdi. AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş de sunumundan dolayı Akıncıya teşekkür ettiklerini kaydetti.
    
     -Kültür Tarihçisi Gürlek:
     -Mimar Sinan yüzyıllar önce ölmesine rağmen
     eserleriyle yaşıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek, Mimar Sinanın yüzyıllar önce ölmesine rağmen eserleriyle yaşadığını bildirdi.
     Gürlek, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne, Bursa ve İstanbulun Türk tarihi açısından çok önemli kentler olduğunu söyledi.
     Türk kültür ve tarihinin sınırsız olduğunu belirten Gürlek, Hala öğrenmeye devam ediyorum, çünkü kültürümüzün, tarihimizin sınırı yok. Kültürümüzü, tarihimizi severek ona sahip çıkmalıyız. Eser bırakan insanların ikinci bir ömrü vardır. Mimar Sinan yüzyıllar önce ölmesine rağmen eserleriyle yaşıyor diye konuştu.
     Öte yandan, özellikle gençlerin Türkçeyi güzel konuşamadığını ifade eden Gürlek, Türkçe dünyanın en güzel dilidir. Mesleğiniz ne olursa olsun edebiyatla ilgilenin ve Türkçeyi güzel konuşun. Sohbetleri kaçırmayın. İnsan sadece gözleriyle öğrenmez kulaklarıyla da öğrenir. Dinlemek beyni dinlendirir, dinlenen insan dillenir diye konuştu.
     Konferansın ardından Gürlek, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile birlikte Vali Hasan Durueri ziyaret etti.
    
     -Edirnespor GKnın yardımlaşma ve dayanışma gecesi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bölgesel Amatör Ligi (BAL) temsilcilerinden Edirnespor Gençlik Kulübü tarafından yardımlaşma ve dayanışma gecesi düzenlendi.
     Kentteki bir restoranda düzenlenen gecede konuşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirnenin son yıllarda spor konusunda öksüz kaldığını söyledi. Bireysel başarılar elde eden sporcular ve Olin Edirne Basketbol Takımı haricinde Edirnenin adını duyuracak bir takımın olmadığını belirten Sedefçi, Ayşekadın Gençler Birliği kulübümüzün bölgesel ligde olması bizler için şans doğurdu. Kulübün adını Edirnespor Gençlik Kulübü olarak değiştirerek mücadelemize başladık dedi. Edirnenin Edirnespora sahip çıkması gerektiğini ifade eden Sedefçi, takımın 2. lige çıkması gerektiğini kaydetti.
     Edirnespor GK Başkanı Hakan Sedefçi de, çıktıkları zorlu yolculukta Edirnelilerin desteğiyle mutlu sona ulaşacaklarını belirterek, geceye katkıda bulunanlara teşekkür etti.
     Bu arada, kulüp yararına hediye çekilişi ve açık artırma usulü forma satışının yapıldığı gecede, 3 forma 22 bin liraya satılırken, şarkıcı Haktan da bir konser verdi.
    
     -Keşan Belediyesi Su İşletme Müdürü Başaran:
     -Su sayaçlarınızı soğuk havaya karşı koruyun
    
     Keşan Belediyesi Su İşletme Müdürü Erhan Başaran, su sayaçlarının soğuk havaya karşı korunması gerektiğini bildirdi.
     Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, soğuk havalarda korunmayan sayaçların zarar gördüğünü belirtti. İlerleyen günlerde havanın daha da soğuyacağını ifade eden Başaran, şunları kaydetti:
     Su abonelerimizin mağdur duruma düşmemeleri için su sayaçlarını ve açıkta kalan su borularını, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı benzeri maddeler ile sararak muhafaza altına almaları gerekmektedir. Su sayaçlarınızı soğuk havaya karşı koruyun. Konu ile ilgili vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri, ayrıca sayacı donan abonelerimizin su sayaçlarının üzerlerine kesinlikle su dökmemeleri gerekmektedir
     Başaran, su sayacı patlayan vatandaşlarınsa durumu ivedilikle belediyeye bildirmeleri gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Gökhan Balcı - Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER