Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne Merkez İlçe Halkla İlişkiler Başkanlığı engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.
     Halkla İlişkiler Başkanı Av. Ceyda Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları çalışmalarda sadece belirli günlerde değil her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını belirtti.
     Engelleri kaldırmak istiyoruz diyen Bozdağ, engelli kişilere ve fedakar ailelerine hayatı kolaylaştırmak için hep birlikte el ele vermeleri gerektiğini ifade etti.
     3-4 yıl önce Seattleda Dünya Spastikler Olimpiyadında yaşanan bir olayın herkesi duygulandırdığını anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:
     100 metre yarışı, çeşitli ülkelerden gelmiş zihinsel engelli Down sendromlu koşucular var. Yarış başladığında koşuculardan birinin ayağı takılıyor, düşüyor ve acıyla bağırmaya başlıyor. Çok ilginç bir şey oluyor diğer zihinsel engelli koşucular durup geriye dönüyorlar ve düşen atleti kaldırıyorlar. Down sendromlu bir kız oğlanı öpüyor. bu onu iyileştirir diyor. Kollarına girip teselli ediyorlar ve hep beraber yürüyerek yarış çizgisini geçiyorlar. Seyirciler gözyaşları içinde alkışlıyorlar. Şimdi soruyorum sizlere sizce bu kardeşlerimiz zihinsel engelli mi -
     Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi bir kişiye tekerlekli sandalye hediye edildiği belirtildi.
    
     -Keşan SYDV öğrencilere para yardımı yapacak
    
     Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (KSYDV) ihtiyaç sahibi öğrencilere 100er lira para yardımı yapacak.
     SYDVdan yapılan yazılı açıklamada, vakıf tarafından ilçe merkezi, belde ve köylerde tespit edilen ihtiyaç sahibi 717 öğrenciye eğitim yardımı yapılacağı belirtildi.
     Açıklamada, hazırlanan ödeme evraklarının ilgili banka şubesine gönderildiğini bildirildi.
    
     -Keşan Belediyesi 5 yeni çöp kamyonu aldı
    
     Keşan Belediyesi 5 yeni çöp kamyonu aldı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özcan,İtfaiye Binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha önce taşeron şirket aracılığı ile yürütülen temizlik hizmetlerinin tekrar belediye tarafından yürütülmeye başlandığı söyledi.
     Daha önce 7 adet çöp kamyonu alarak hizmete soktuklarını vurgulayan Özcan, yeni araçlarla birlikte temizlik hizmetlerinde 12 aracın ilçeye hizmet edeceğini kaydetti.
     Özcan, araçların birinin maliyetinin 158 bin lira olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Necdet Uybaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER