Eczacılık diplomasını yarım asır sonra yeniden

Eczacılık diplomasını yarım asır sonra yeniden aldı -Yıllarca eczane işletip, ecza depolarında mesul müdür olarak çalışan Gaziantepli 90 yaşındaki Hamdi Said Barlas, adının eksik yazılması nedeniyle 51 yıl sonra aynı okuldan yenid


GAZİANTEP (A.A) - Zerin Özdilek - Yıllarca eczane işletip, ecza depolarında mesul müdür olarak çalışan Gaziantepli 90 yaşındaki Hamdi Said Barlas, adının eksik yazılması nedeniyle 51 yıl sonra yeniden diploma aldı.
     Barlas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Eczacılık Okulundan 12 Ekim 1961 yılında mezun olduğunu söyledi.
     O dönemde diplomalar doldurulurken kendilerinden kimlik bilgilerini istediklerini anlatan Barlas, Ancak diplomayı biz doldurduk. Mezuniyet heyecanıyla diplomaya ilk ismim olan Hamdi adını yazmayı unutmuşum. Yetkililer de kontrol etmeyince diplomamı Sait Barlas olarak aldım dedi.
     Mezun olduktan sonra askere gittiğini ifade eden Barlas, elindeki diplomayla yedek subay olarak vatani görevini yaptığını aktardı.
    
     -Yarım asır sonra yeni diploma aldı
    
     Barlas, vatani görevini tamamladıktan sonra Gaziantepte kendi eczanesini açtığını söyledi.
     Ruhsatını alarak bir süre işlettiği eczanesini kapatmak zorunda kaldığını anlatan Barlas, Daha sonra bir depoda mesul müdür olarak çalıştım. Depo, yaklaşık 20 yıl sonra çeşitli sebeplerden dolayı kapandı. Ardından farklı depolarda farklı zaman dilimlerinde çalıştıktan sonra köşeme çekildim diye konuştu.
     Kısa bir süre önce arkadaşının çocuklarının yanına gelerek kapattıkları depoyu tekrar açmak istediklerini, bunun için de kendisinin mesul müdür olmasını talep ettiklerini anlatan Barlas, şöyle konuştu:
     Ben de kabul ederek diplomanın suretini verdim. Ancak Sağlık Bakanlığı diplomada isim yanlışlığı olduğunu belirterek, kabul etmedi. Diplomaya Hamdi adının da eklenerek düzeltilmesini istediler. Bunun için İstanbul Üniversitesine başvurdum. Onlar da eski diplomanı getir yenisini verelim dediler. Yıllar sonra mezun olduğum okula giderek eski diplomamı verip, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden yeni diplomamı aldım.
     Bu arada Barlas, fakültenin düzenleyip İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği yeni diplomasını Gaziantep Sağlık Müdür Yardımcısı Op. Dr. Selim Bülent Cansunardan aldı. Cansunar, Barlasın bu yaştaki azmine hayran kaldığını ifade ederek, başarılar diledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Eczacılık diplomasını yarım asır sonra yeniden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER