Eceabatta mevsimlik tarım işçileri için eğitim

Eceabatta mevsimlik tarım işçileri için eğitim seferberliği


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabatta mevsimlik tarım işçilerinin eğitimleri için çalışma başlatıldı.
     Eceabat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Marmara bölgesinin değişik kentlerinden gelen mevsimlik tarım işçileri ile okul çağına gelmiş çocukları için okuma-yazma ve eğitime destek çalışmaları başlatıldığı belirtildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Özel İdare Müdürlüğü işbirliğinde kurulan komisyon sayesinde ilçenin değişik köylerinde tarım arazilerine yakın bölgelerde konaklayan ve çadır kentler kuran vatandaşlarla görüşüldüğünün ve Mevsimlik İşçiler Eğitim Hizmetleri Komisyonunun yaptığı incelemelerde Yalova, Yolağzı ve Büyük Anafarta köylerindeki toplam 247 kişiyle temas kurulduğunun ifade edildiği açıklamada, 180 kişi bulunan Büyük Anafarta Köyünde eğitim faaliyetlerine başlanması kararı alındığı bildirildi.
     Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen veya az bilen yetişkinler ile okul yaşına gelmiş çocuklar tespit edilerek kurslar açıldığının kaydedildiği açıklamada şu bilgiler yer aldı:
     Garnizon 32. Batarya Komutanlığı işbirliğinde sağlanan çadırlar askerler tarafından kuruldu, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihtiyaç duyulan kalem, silgi, defter, hikaye kitabı, pastel boya, resim defteri, boyama kitabı ve flüt gibi eğitim araç gereçleri temin edildi. 12 Eylül tarihine kadar gündüz tarlalarda çalışan işçiler, akşamları saat 17.00-21.00 arasında 160 saatlik birinci kademe kursuna tabi tutulacak.
     Eceabat Halk Eğitimi Merkezinde görev alan sınıf öğretmenleri Erdem Şenol, Ayşe Güney, İrfan Güvem, Murat Bayraktar, İnci Turan ve Miniriye Özturan 35 kadın ve 25 erkekten oluşan 60 işçiye 1. kademe okuma yazma kursu eğitimi veriyor.
     Aynı tarihlerde saat 09.30 ile 13.00 saatleri arasında 7 ile 13 yaş arasındaki 8 kız ve 4 erkek çocuğa Resim Öğretmeni Öykü Turan ve Okul Öncesi Öğretmeni Betül Çubuk tarafından Okullar Hayat Olsun Projesi Yaz Etkinlikleri kapsamında okumaya destek, matematiksel işlemler, resim çalışmaları ve müzik eğitimleri veriliyor.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Eceabatta mevsimlik tarım işçileri için eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER