DynEd ödül töreni

DynEd ödül töreni -Kastamonu Vali Yardımcısı Kantay: -Ülkemizde üniversite mezunu ortalama bir Türk genci, eski sistemde 10 yıl, yeni sistemde 13 yıl aralıksız yabancı dil eğitimi aldığı halde ülkesine gelen bir yabancıyla ka


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Ülkemizde üniversite mezunu ortalama bir Türk genci, eski sistemde 10 yıl, yeni sistemde 13 yıl aralıksız yabancı dil eğitimi aldığı halde ülkesine gelen bir yabancı ile karşılaştığında onu anlayamamaktadır dedi.
     Valilik Avrupa Birliği (AB) Proje ve Koordinasyon Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İnternet Üzerinden Yabancı Dil Öğretme (DynEd) projesinin ödül töreni Vedat Tek Kültür Merkezinde düzenlendi.
     Törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
     Proje Sorumlusu ve Vali Yardımcısı Atilla Kantay, törende yaptığı konuşmada, Kastamonunun DynEd projesinde 80 ili geride bırakarak Türkiye birincisi olduğunu belirtti.
     Ülkemizde üniversite mezunu ortalama bir Türk genci, eski sistemde 10 yıl, yeni sistemde 13 yıl aralıksız yabancı dil eğitimi aldığı halde ülkesine gelen bir yabancı ile karşılaştığında onu anlayamamaktadır diye konuşan Kantay, şöyle devam etti:
     Çocuklarımıza verilen ve yalnızca ezbere ve kuru müfredata dayanan bu yabancı dil eğitimi, futbol oynamak için sahaya çıkan ancak hiçbir maçta ayağına top değmeyen futbolcunun durumuna benzemektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu hale düşüren sebebin adı ne olursa olsun bu tablodan ülkemize özgü gerçek hayatta işe yarar işlevsel bir dil politikasının planlanmadığı ve uygulanmadığı anlaşılmaktadır. 2007 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu duruma bir çare olmak üzere dünyada 70e yakın ülkede başarıyla uygulanan DynEd dil eğitim sitemini bütün devlet okullarında uygulanması kararı alınmıştır.
     Konuşmanın ardından Vali Erdoğan Bektaş, proje sorumlusu Vali Yardımcısı Atilla Kantay ve İl Milli Eğitimi Müdürü Bilal Yılmaz tarafından imzalanan protokolle, DynEd projesi Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.
     Törende, projede dereceye giren öğrencilere Vali Bektaş tarafından çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş
     Sunucu: Tarkan Demir
<< Önceki Haber DynEd ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER