Düzce Halk Sağlığı Müdürü Poyraz:

Düzce Halk Sağlığı Müdürü Poyraz: -Kadınlarımız meme kanseri konusunda mutlaka bilinçlendirilmelidir


DÜZCE (A.A) - Düzce Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, kadınların meme kanseri konusunda bilinçlendirilmeleri gerektiğini söyledi.
     Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim aylarının 2004ten beri meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak kutlandığını anımsatarak, İnönü Parkında açtıkları stantta kadınlara kanser konusunda bilgi verdiklerini ifade etti.
     Meme kanserinin Türkiyede kadınlarda sık görüldüğüne dikkati çeken Poyraz, erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek, Kadınlarımız bu konuda mutlaka bilinçlendirilmelidir. Kendileri de yaptıkları muayenelerde kanseri erken teşhis edebilirler. Herhangi bir sertlik, renk değişikliği, kızarıklık veya yara, şekilde değişiklik ve şişme gibi durumlar fark ederlerse mutlaka hekime başvursunlar ifadelerini kullandı.
     Poyraz, Sağlık Bakanlığınca Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ücretsiz muayene yapıldığını anımsatarak, 50-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, 35-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri, 50- 70 yaş arası erkek ve kadınlarda bağırsak kanseri, 50-70 yaş arası erkeklerde prostat kanseri taramaları KETEMde ücretsiz yapılıyor. Vatandaşların müracaat etmelerini beliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzce Halk Sağlığı Müdürü Poyraz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER