Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Okul Öncesi Dönemde Problem Çözme Becerileri semineri


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinde (DÜ) Okul Öncesi Dönemde Problem Çözme Becerileri semineri düzenlendi.
     DÜ konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk, okul öncesi dönemde problemleri çözmede güçlük yaşayan çocukları fark edebilmek için anne, baba ve öğretmenlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasemin Aydoğan ise problemin yaşam becerisi olduğunu anlattı.
     Bizler ne yazık ki problem çözme becerisi ile dünyaya gelmedik diyen Aydoğan, Bu, yaşam deneyimi ile kazanılacak bir yöntemdir ifadesini kullandı.
     Aydoğan, evlenecek bir insanın problem çözme becerisinin iyi olması halinde evliliğinin de iyi gideceğini savunarak, Bu kadar net söylüyorum. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir akademisyen veya iyi bir öğrenci olabilirsiniz. Hepsinin yolu problem çözmeden geçiyor diye konuştu.
     Bulduk, seminerin sonunda Aydoğana plaket verdi.
    
     -Çakırlar İlköğretim Okulundan DÜde gezi -
    
     Çakırlar İlköğretim Okulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi (DÜ) kampüsünü gezdi.
     Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Taner Atmaca ve Muhammed Bahtiyar, öğrencilere kampüs hakkında bilgi verdi.
     Okulun Rehber Öğretmeni Deniz Yıldırım Özbek, üniversitenin imkanlarını daha iyi görebilmek açısından gezi düzenlediklerini anlattı.
     Üniversite hayali kuran genç öğrencilerin üniversiteyi daha yakından tanıma imkanı bulduklarına işaret eden Özbek, Bu sebeple gezi boyunca bize yakın ilgi gösteren üniversite yönetimi ve görevlilerine teşekkür ederiz dedi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER