Düzcede usulsüz balık avı denetimleri

Düzcede usulsüz balık avı denetimleri -Akçakocada yapılan denetimlerde usulsüz şekilde avlandığı tespit edilen 214 kilogram balığa el konuldu


DÜZCE (A.A) - Akçakocada belirli aralıklarla yapılan denetimlerde usulsüz şekilde avlandığı tespit edilen 214 kilogram balığa el konuldu.
     Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi, Akçakoca emniyet ve jandarma ekipleri ile Ereğli Sahil Güvenlik personelinin belirli aralılarla gerçekleştirdiği su ürünleri avcılığına yönelik yapılan denetimler sonucunda, küçük boyda avlanmış 214 kilogram lüfer ve 16 adet kalkan balığına el konuldu.
     Yıl içerisinde yapılan denetimlerde, 2 işletmeye avlanma zamanına uymaması, 4 işletmeye, küçük boyda su ürünleri satışı yapması, bir işletmeye de yasak av araçları sattığı, 3 kişiye de yasak avlanma araçları ile av yaptıkları gerekçesiyle toplam 8 bin 570 lira idari para cezası kesildi.
     Denetimlerle ilgili açıklama yapan Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, su ürünleri avcılığı ve satışı yapanların yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelmemek için uygun zamanda, uygun araçlarla, boy ve tür yasaklarına dikkat ederek avlanmalarını istedi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede usulsüz balık avı denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER