Düzcede 30 mahallede iftar sofrası geleneği

Düzcede 30 mahallede iftar sofrası geleneği -Kentte ilk kez başlatılan uygulama ile vatandaşlar Ağa Mahallesinde kurulan iftar sofrasında ilk oruçlarını açtı


DÜZCE (A.A) - Düzcede ilk kez başlatılan 30 mahallede iftar sofrası geleneği ile vatandaşlar, Ağa Mahallesinde kurulan iftar sofrasında ilk oruçlarını açtı.
     Düzce Belediyesince ilk kez başlatılan uygulama kapsamında Ağa Mahallesinde uzun iftar sofrası oluşturuldu. İftarın yaklaşmasıyla birlikte hazır yemeklerin bulunduğu sofralara oturan vatandaşlar, tasavvuf müziği eşliğinde hep birlikte dua ederek oruçlarını açtı.
     Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Belediye olarak Düzcede ilk kez 30 mahallede iftar sofrası geleneğini başlattıklarını bildiren Bayram, Ramazan ayının, insanlar arasında dayanışmanın en üst noktaya vardığı özel bir ay olduğunu dile getirdi.
     Düzcede ramazan ayına özel etkinlikler yaptıklarını ifade eden Bayram, Ancak bu etkinliklere gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına biz gidelim istedik. Bu nedenle mahalle iftarlarını düzenledik. Senede bir kez de olsa sizlerle birlikte iftar açmak, birlik ve beraberlik ruhunu iftar sofrasına yansıtmak bizim için büyük mutluluk diye konuştu.
     İftar programı sonrası, çocuklar için çeşitli eğlenceler de düzenlendi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede 30 mahallede iftar sofrası geleneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER