Duraklarda Renklerin Dili projesi uygulanacak

Duraklarda Renklerin Dili projesi uygulanacak -Antalyada trafiği rahatlatmak ve yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenen durak alanları, Renklerin Dili projesi kapsamında sarı çizgilerle boyanıyor -Antalyanın projeyi


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, otobüs duraklarında trafiği rahatlatmak ve yolcu güvenliği sağlamak amacıyla, belirlenen durak alanlarını Renklerin Dili projesi kapsamında sarı çizgilerle boyuyor.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. işbirliğiyle kentteki otobüs duraklarının bulunduğu güzergahlarda trafik yoğunluğunu azaltmak ve yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanacak Renklerin Dili projesinin pilot uygulaması, Yüzüncü Yıl Bulvarındaki bir durakta yapıldı.
     Projeyle toplu ulaşım aracı durakları sarı çizgilerle boyanıyor. Sarı çizgilerin bulunduğu alanlara özel araçlar park edemeyecek, duraklama yapamayacak. Uygulamanın önümüzdeki günlerde 9 farklı durakta daha yapılacağı belirtildi.
     Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Avrupa kentlerinde yaygın olduğunu, Türkiyede ise uygulamanın ilk yapıldığı kentlerden birisinin Antalya olduğunu söyledi.
     Trafik sorunlarının eğitim, mühendislik hizmeti ve trafik denetlemesinden kaynaklandığını vurgulayan Aktuğ, Trafik sorunlarının yüzde 60ı eğitim, yüzde 25i mühendislik, yüzde 15i ise denetim sorunlarından kaynaklanıyor. Polisin görevini yüzde 100 yapması halinde bile trafikteki sorunların yüzde 15inin çözülebilir dedi.
     Projeye Emniyet Müdürü Ali Yılmazın oldukça önem verdiği kaydeden Aktuğ, duraklarda özel araçların da park ettiğini, otobüsler de durağa gelince ikinci park olduğunu, bunun da trafik akışının engellenmesine neden olduğunu söyledi.
     Aktuğ, Antalyada geçen yıl trafiğe 32 bin otomobilin katıldığını belirterek, trafiği rahatlatmak için önlemler almak zorunda olduklarını, basit bir yöntemle etkili sonuçlar alınabileceğini kaydetti.
     Durak önlerinin sarı renk boya ile çizildiğini anlatan Aktuğ, şunları söyledi:
     Projenin Antalya trafiğinde farkındalık oluşturacağına inanıyoruz. Yapılmaması ve uyulması gereken kuralların bir çoğunu vatandaşlarımız bilmiyor. Durak önlerinde çok küçük bir dokunuşla bir şeridi kazanmış olduk. Yeni şeritler oluşturalım şeklindeki hayalci düşünceler yerine Avrupada uygulanan bu sistemi Antalyada uygulayarak trafiği rahatlatacağız. Çok basit bir uygulamanın gelecek günlerde sağlayacağı katkıları Antalya çok iyi görecektir. Proje kentte toplam 10 farklı yerde uygulanacak.
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım da, trafikle ilgili sürücüleri bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
     (SFA-SE-HS)
<< Önceki Haber Duraklarda Renklerin Dili projesi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER