Dünya Sanat Olimpiyatları İzmir Konferansı

Dünya Sanat Olimpiyatları İzmir Konferansı -Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesic: -Önemli bir kültürel organizasyonun, medeniyetlerin kavşağında bulunan Hırvatistanda başlamasından büyük mutluluk duyuyoruz


İZMİR (A.A) - Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Dünya Sanat Olimpiyatlarının ilkinin medeniyetlerin kavşağında bulunan Hırvatistanda düzenlenecek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Bu yıl ilk kez 29 Haziran-10 Temmuz 2013 tarihleri arasında Hırvatistanın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Sanat Olimpiyatları (WAG) hazırlık çalışmaları arasında yer alan ve Hırvatistan tarafından farklı ülkelerde düzenlenmesi kararlaştırılan konferanslar serisinin ikincisi Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.
     Mesic, Dünya Sanat Olimpiyatları İzmir Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Dünya Sanat Olimpiyatları etkinliğinin hazırlık çalışması niteliğindeki konferansın, kardeş ülke olarak benimsedikleri Türkiyede gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Hırvatistanın, tarihi imparatorlukların merkezinde bulunmamasına karşın, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan önemli eserlere sahip bir ülke olduğuna işaret eden Mesic, Önemli bir kültürel organizasyonun, medeniyetlerin kavşağında bulunan Hırvatistanda başlamasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hırvatistanın değişik tarihi eserlere sahip olmasının bunda rolü olduğuna inanıyorum dedi.
     İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı ise Dünya Sanat Olimpiyatlarının sanatın desteklenmesine, sanatçıların gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirterek, 2015 Dünya Sanat Olimpiyatları, İzmire yakışacaktır. Organizasyonun 2015te İzmirde yapılması için gerekli çalışmaları yapıyoruz diye konuştu.
     Dünya Sanat Olimpiyatları Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Derya Var da olimpiyatların, dünyada eksikliği hissedilen hoşgörü, sevgi, barış temeline dayandığını kaydetti.
     Oyunlarda sanatın evrensel dili ile insanlara ulaşacaklarını ifade eden Var, sanatın kültürlerarası köprü vazifesi gördüğü gerçeğinden yola çıkarak, sanat ile evrensel birlikteliği sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Var, Dünya Sanat Olimpiyatları İzmir Konferansı kapsamında 35 ülkeden 80 sanatçıyı ağırladıklarını sözlerine ekledi.
     Açılış konuşmalarının ardından, etkinlik kapsamında, Özel Sektör Kuruluşlarının Kültür ve Sanata Katkıları konulu oturum ile WAG Organizasyon Başkanı Peter Weisz başkanlığında Dünya Sanat Olimpiyatları hazırlıklarına ilişkin toplantılar gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Sanat Olimpiyatları İzmir Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER