Dünya Radyoloji Günü

Dünya Radyoloji Günü -Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Şahin: -Radyoloji çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor


HATAY (A.A) - Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, radyoloji çalışanlarının sorunlarının çözüm beklediğini belirtti.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 8 Kasım tarihinin tüm dünyada radyoloji günü olarak kutlandığını hatırlattı.
     İnsan sağlığı açısından önemli bir buluşun kutlaması yapılacak bu tarihte radyoloji çalışanlarının çalışma şartlarının güne gölge düşürdüğünü savunan Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:
     Radyoloji çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Dünya radyoloji gününde başta Sağlık Bakanlığı idarecileri olmak üzere tüm yetkililerin çalışanların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmalılardır. Radyoloji çalışanları bugün bir çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Çalışan sayısındaki yetersizlik göz önünde bulundurmadan günlük çalışma saatlerini 5 saatten 7 saate çıkartması çalışanların daha fazla radyasyona maruz kalmalarına neden olmuştur. Ölümcül hastalıklara davetiye çıkartan bu uygulama tekrar gözden geçirmeli, yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Çalışanların sağlığı sadece kağıt üzerinde mevzuatta kalmamalı, uygulamalar ile de çalışanların sağlığının önemsendiği ve takip edildiği gösterilmelidir.
     Şahin, çalışanların sağlığı için iş yükünün bir an evvel hafifletilmesi, sağlığın tüm branşlarını kuşatan personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini belirterek, çalışma saatlerinin yarı yarıya artmasına rağmen ücretlerinde hiçbir iyileşme yapılmamasının da haksızlığın bir diğer boyutu olduğunu kaydetti.
     Şahin, taleplerin karşılanması dileğiyle Türk Sağlık-Sen olarak tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Gününü kutladı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dünya Radyoloji Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER