Dünya Kooperatifçilik Günü

Dünya Kooperatifçilik Günü -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Kooperatiflerde amaç, verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmektir


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, kooperatiflerin amacının verimli çalışmak, ortak ihtiyaçları karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmek olduğunu bildirdi.
     Özçelik, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkenin kalkınmasında büyük payı olan kooperatifçiliği tanıtmak, yararlarını anlatmak, bireyleri kooperatifçiliğe teşvik etmek amacı ile 21 Aralık tarihinin Dünya Kooperatifçilik Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.
     Kooperatiflerde temel amacın kar değil, işbirliği ve dayanışma olduğunu vurgulayan Özçelik, Kooperatifler, demokratik işletme kuruluşlarıdır. Birbirlerine meslek, sanat, toplumsal çıkar bağları olan grupların kendi aralarında kurdukları kuruluşlardır. Kooperatiflerde amaç, verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmektir dedi.
     Kooperatifleri birlik ruhunun kalesi olarak nitelendiren Özçelik, insanların bireysel olarak yapamadıklarını kooperatifler kurarak başarabildiklerini anlattı. Kooperatiflerin büyük bir gücü temsil ettiğini ifade eden Özçelik, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Bu güç, tek insanın yapamadığı ya da iyi yapamadığı çoğu işin üstesinden gelebilir. Üreticiler, mal üretir. Ürünlerini değeri ile satabilmek, emeklerinin karşılığını alabilmek isterler. Bunu tek başlarına başaramazlar. Tüketiciler de ucuz ve kaliteli mal almak isterler. Kurulmuş bir birlikleri yoksa kalitesiz malları pahalıya almak zorunda kalırlar. Atatürkün İnsanlar kişisel olarak çalışırlarsa başarılı olamazlar sözünü hatırlatmak istiyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Dünya Kooperatifçilik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER