Dünya Kanser Günü

Dünya Kanser Günü -Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü: -Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileriyle vakaların üçte biri önlenebilir


ÇANAKKALE (A.A) - Kanserin korunulabilir bir hastalık olduğu, doğru korunma stratejileriyle vakaların üçte birinin önlenebileceği bildirildi.
     Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dünya Kanser Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, kanserin, dünyada ve Türkiyede, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada geldiği ifade edildi.
     Bu çerçevede kanserden korunmanın büyük önem arz ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi: Ülkemizde yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Kanser olgularının yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte olup, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileriyle vakaların üçte biri önlenebilir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışlarıyla kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya Kanser Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER