Dünya İnsan Hakları Günü

Dünya İnsan Hakları Günü -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş: -Bugün dünyada gazetecilik görevini yapmaktan başka bir suçu olmayan 180-190 gazeteci tutuklu bulunurken, dünyadaki tüm tutuklu gazetecilerin neredeyse yarısı ülkemizde


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bugün dünyada gazetecilik görevini yapmaktan başka bir suçu olmayan 180-190 gazeteci tutuklu bulunurken, dünyadaki tüm tutuklu gazetecilerin neredeyse yarısı ülkemizde bulunmaktadır ifadesini kullandı.
     Sarıbaş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanların doğuştan gelen din, dil, ırk, renk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapmadan, aralarında sevgi, saygı ve dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyetiyle sahip olması gereken haklar bulunduğuna işaret etti.
     İnsanın insanı ezmesi kabul edilemez. Kişinin özüyle yaşaması gerekir görüşünü dile getiren Sarıbaş, şunları kaydetti:
     Tarihler boyunca toplumlar halinde yaşayan insanlar arasında hiçbir zaman kavga, çatışma ve isyan eksik olmamıştır. Aralarında özgürlük, eşitlik, hak ve adalet arama ilişkileri gelişip yaygınlaştıkça, insanlığa mahsus olan bu hakları arama ve bunlardan yararlanma mücadelesi de kendiliğinden oluşmuştur. Birleşmiş Milletlerin bir üyesi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin imzalanmasının üzerinden 64 yıl geçmiş olması ve Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak ilk onaylayan ülkeler arasında yer almamız, sözleşmenin büyük bölümüne de taraf olmamıza karşın ne yazık ki ülkemizde bu bildirgenin tam olarak benimsendiğini göremiyoruz. Sistematik işkencenin hala devam ettiği, hukukun ayaklar altına alınıp, insan haklarının ihlal edildiği ülkemizde düşünce ve ifade tutsak edilmiştir. Bugün dünyada gazetecilik görevini yapmaktan başka bir suçu olmayan 180-190 gazeteci tutuklu bulunurken, dünyadaki tüm tutuklu gazetecilerin neredeyse yarısı ülkemizde bulunmaktadır. Bunların yanına siyasi görüşlerinden dolayı özgürlükleri kısıtlananlar, iktidara karşı olup, kendileri gibi düşünmeyenlerle birlikte, uzun tutukluluk süresi içerisinde yıllarca savunma sırasını bekleyenleri de ilave edersek, ülkemizin karnesi insan hakları ihlalleri konusunda pek de parlak gözükmemektedir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER