Dünya Hemşireler Haftası

Dünya Hemşireler Haftası -İl Sağlık Müdürü Tekin: -"İnsana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla hizmet sunan hemşirelik, günümüzde sağlık hizmetlerinde ağır sorumluluklar üstlenen kutsal bir meslek olma özelliğini de taşımaktadır"


MUĞLA (A.A) - Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "İnsana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla hizmet sunan hemşirelik, günümüzde sağlık hizmetlerinde ağır sorumluluklar üstlenen kutsal bir meslek olma özelliğini de taşımaktadır" dedi.
     Tekin, Dünya hemşireler haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlığın bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri olduğunu, bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek gruplarından birinin de hemşirelik olduğunu belirtti.
     İnsanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmeleri, hayattan zevk almaları için öncelikle sağlıklı olmaları gerektiğini ifade eden Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "İnsana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla hizmet sunan hemşirelik, günümüzde sağlık hizmetlerinde ağır sorumluluklar üstlenen kutsal bir meslek olma özelliğini de taşımaktadır. Sağlık sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olan hemşirelerimiz aynı zamanda annedir. Sağlığın korunması ve ilerletilmesi için verdikleri fedakar hizmetin yanında, çalışma hayatı ile aile hayatını başarılı bir şekilde dengeleyip, bütünleştirerek tüm topluma örnek olmakta ve insanların takdirini kazanmaktadır. Muğlada sağlık camiası olarak tüm çalışanlarımızın desteğiyle her koşulda, ilimizin her köşesinde, sağlık hizmetimizi ekip bilinci ile tek yürek olarak sürdürmeye devam etmekteyiz."
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Hemşireler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER